Kuva: Ivan Samkov / Pexels

Vahvista työkykyäsi


Jokaisella on oikeus olla osa työelämää. Vaikka työkyky voi vaihdella elämän eri vaiheissa, voi työn tekeminen silti olla mahdollista. Jos työkykysi on heikentynyt, saat meiltä käytännöllistä ohjausta. Yhdessä tehdyn suunnitelman tavoitteena on löytää sinulle työkykyäsi vastaavaa työtä tai muita palveluja.

Mahdollisuus maksuttomaan palveluun

Työttömien terveystarkastukset

Sinulla on mahdollisuus hakeutua maksuttomaan terveystarkastukseen, jos olet työtön työnhakija tai toistuvasti lyhyissä työsuhteissa oleva. Terveystarkastusten tarkoituksena on edistää terveydentilaasi, hyvinvointiasi sekä työ- ja toimintakykyäsi. Voit varata ajan terveystarkastukseen joko sähköisesti tai soittamalla. Lue lisää Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta ja varaa aika.

Suuntaviivoja työelämään

Työkykykoordinaattori avuksi

Työkykykoordinaattori auttaa sinua, jos tarvitset tukea työelämään suuntautumisessa. Koordinaattori etsii tilanteeseesi sopivia palveluja ja tarvittaessa ohjaa sinut niiden pariin. Hän toimii tiiviissä yhteistyössä alueen eri verkostojen kanssa.

Sinun on mahdollista saada sovitun käynnin yhteydessä apua myös työnhakuun liittyvissä asioissa. Haluaisitko asioida työkykykoordinaattorin kanssa? Kysy lisää OMA-valmentajaltasi.

 

Tukea arkeen

Tukea erilaisiin arjen asioihin

Lue lisää esimerkiksi Kaiku-kortista ja aktiivipassista, luotsi-toiminnasta, asumisneuvonnasta ja Pirkanmaan Kototorin toiminnasta. 

Aktiivisempi elämäntyyli

Liikuntaneuvontaa

Liikuntaneuvonnassa saat opastusta ja vinkkejä liikunnan aloittamiseen yksilölliset tarpeesi, motivaatio ja lähtötilanteesi huomioon ottaen. Tavoitteena on löytää keinoja hyvinvointisi edistämiseksi. Neuvonnassa saat myös tietoa erilaisista liikuntamahdollisuuksista ja ohjausryhmistä. Liikuntaneuvonta on maksutonta.

Mukaan pääset ottamalla yhteyttä OMA-valmentajaasi. Liikuntaneuvonta järjestetään Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen Tullintorin toimipisteessä, osoitteessa Tullikatu 6, 3. kerros, 33100 Tampere. 


Monipuolisia palveluja työkykysi tueksi

Työkyvyn vahvistamiseksi on tarjolla monipuolista neuvontaa elämäntilanteestasi ja tarpeistasi riippuen. Tutustu ja kysy mahdollisuuksista OMA-valmentajaltasi.

Työkykyvyn ja arjenhallinnan vahvistaminen

Kuntouttava työtoiminta

Jos muut työllistymistä edistävät palvelut eivät ole sinulle ajankohtaisia, polku kohti työtä ja koulutusta voi kulkea myös kuntouttavan työtoiminnan kautta. Kuntouttavaa työtoimintaa tarjoaa 1.1.2023 alkaen Pirkanmaan hyvinvointialue.

Kuntouttavaan työtoimintaan hakeudut esittämällä toiveesi Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen OMA-valmentajalle tai omalle sosiaalityöntekijällesi. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelussa osoitteessa tyomarkkinatori.fi.