Kuva: Ivan Samkov / Pexels

Vahvista työkykyäsi


Jokaisella on oikeus olla osa työelämää. Vaikka työkyky voi vaihdella elämän eri vaiheissa, voi työn tekeminen silti olla mahdollista. Jos työkykysi on heikentynyt, saat meiltä käytännöllistä ohjausta. Yhdessä tehdyn suunnitelman tavoitteena on löytää sinulle työkykyäsi vastaavaa työtä tai muita palveluja.

Mahdollisuus maksuttomaan palveluun

Terveystarkastukset

Sinulla on mahdollisuus hakeutua maksuttomaan terveystarkastukseen, jos olet työtä vailla oleva työnhakija tai toistuvasti lyhyissä työsuhteissa oleva. Terveystarkastusten tarkoituksena on edistää terveydentilaasi, hyvinvointiasi sekä työ- ja toimintakykyäsi. Voit varata ajan terveystarkastukseen joko sähköisesti tai soittamalla. Ajan peruminen ja siirtäminen onnistuu vain puhelimitse.

Kirjautuminen sähköisiin terveyspalveluihin vaatii tunnistautumista joko verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella. Jos käytät sähköisiä terveyspalveluja ensimmäisen kerran, pitää sinun täyttää ensin suostumuslomake


Monipuolisia palveluja työkykysi tueksi

Työkyvyn vahvistamiseksi on tarjolla monipuolista neuvontaa elämäntilanteestasi ja tarpeistasi riippuen. Tutustu ja kysy mahdollisuuksista OMA-valmentajaltasi.

Yksilöllisiä polkuja takaisin työelämään

Työkykypalvelu

Onko sinulla työkykyäsi haittaavia tekijöitä ja haluaisit kuntoutua takaisin työelämään? Työkykypalvelu voi auttaa sinua etenemään kohti tavoitettasi.

Palvelu on tarkoitettu tamperelaisille työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) asiakkaille työllisyyden kuntakokeilussa. Palvelussa laadimme kanssasi suunnitelman kuntoutumisesta takaisin työelämään.

  • Palvelun aikana pääset tapaamaan tilanteesi mukaan sosiaalityöntekijän, terveydenhoitajan, psykologin, työkykykoordinaattorin, lääkärin sekä muita tarvittavia tahoja
  • Voit saada myös terveystarkastuksen työkyvyn näkökulmasta
  • Tarvittaessa voit saada psykologisia tutkimuksia ammatilliseen suunnitteluun liittyen
  • Palvelun aikana käytämme tarvittaessa työ- ja toimintakyvyn arvioinnin palveluja osana ammatillisen kuntoutuksen suunnittelua

Palvelun tavoitteena on löytää ammatillisen tai muun kuntoutuksen keinoin polku takaisin työelämään.

Teemme yhteistyötä Kelan kanssa kuntoutuksen palveluiden suunnittelussa. Jokaisen asiakkaan polku on yksilöllinen työkykypalvelussa. Työkykypalvelu on asiakkaalle maksuton.

Mikäli kiinnostuit Työkykypalvelusta, ota yhteyttä OMA-valmentajaasi.

Työkykyvyn ja arjenhallinnan vahvistaminen

Kuntouttava työtoiminta

Jos muut työllistymistä edistävät palvelut eivät ole sinulle ajankohtaisia, polku kohti työtä ja koulutusta voi kulkea myös kuntouttavan työtoiminnan kautta.

Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen avulla yhdistyksissä, säätiöissä ja seurakunnissa ja myös kaupungin yksiköissä. Työtoiminta voi tapahtua ryhmässä tai itsenäisesti.

Jakson aikana sinun voi olla mahdollista suorittaa ammatillinen tutkinto tai sen osia esimerkiksi opinnollistamalla. Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään myös Tampereen kaupungin aikuissosiaalityön palveluissa.

Kuntouttavaan työtoimintaan hakeudut esittämällä toiveesi Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen OMA-valmentajalle tai omalle sosiaalityöntekijällesi. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön Oma asiointi-palvelussa osoitteessa te-palvelut.fi.